09 jun 2016 12:07

Nieuwe website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Informatie en diensten voor de gebruiker staan centraal in dit nieuw project

BRUSSEL, 9 juni 2016 – de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft sinds enkele weken een vernieuwde website (www.gezondheid.belgie.be).
Dankzij innovatieve technologie en grafisch design, zet onze website de gebruiker centraal door meer gerichte diensten aan te bieden aan burgers en professionelen.


Vier hoofdthema’s

De website is opgebouwd rond vier hoofdthema’s : gezondheid, voeding, planten en dieren, milieu. Burgers en professionelen vinden binnen de thema’s alle informatie terug over de federale bevoegdheden en over de campagnes, studies en conferenties die we organiseren. De adviezen van de Hoge Gezondheidsraad en het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek worden ook gepubliceerd op onze website.

Nieuwigheden

De structuur van de nieuwe website is aanzienlijk verbeterd door de samenwerking met gebruikersgroepen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van ons publiek, kunnen de rubrieken “e-diensten” (een toegangspoort voor alle interactie met onze diensten), “nieuws” en “agenda” gefilterd worden op basis van de interesses van de gebruiker. De website beschikt ook over een performante zoekfunctie.

Nieuwsbrief

Met de lancering van de nieuwe website, hebben we ook onze nieuwsbrief vernieuwd. De nieuwsbrief maakt het mogelijk om de actualiteit in de verschillende thema’s op te volgen. Gebruikers ontvangen elke week een gepersonaliseerde mail die rechtstreeks doorverwijst naar de gewenste informatie op de website.

Meer informatie:
Vinciane Charlier - 0475/ 93 92 71
@be_gezondheid