05 apr 2019 22:46

Ontwikkelingssamenwerking: landenportefeuilles voor Senegal en Rwanda

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo akkoord met de ontwerpen van landenportefeuille voor Senegal en Rwanda, die een belangrijke fase vormen in de programmacyclus voor de gouvernementele samenwerking met beide landen.

Voor Senegal stelt het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel een landenportefeuille 2019-2023 voor met in totaal vier interventies in de pijlers duurzaam ondernemerschap en reproductieve gezondheid. Verder zijn een studiefonds en een reserve voorzien.

Voor Rwanda stelt Enabel een landenportefeuille 2019-2023 voor met in totaal negen interventies in de sectoren gezondheidszorg, landbouw en urbanisatie. Er is eveneens een studiefonds voorzien.

De Belgische ambassades in Dakar en Kigali worden belast om op deze basis een bijzondere overeenkomst te onderhandelen en te ondertekenen met de Senegalese en Rwandese regeringen, onder toezicht van de Directie Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp van de FOD Buitenlandse Zaken.