27 okt 2021 08:49

Opgelet: My e-Box - nieuwe phishing e-mails in omloop

Sinds zaterdag 23 oktober 2021 circuleren er nieuwe phishing e-mails. Deze recente phishing e-mails zijn bijzonder overtuigend en daarom des te gevaarlijker.

Tips om phishing mails te herkennen

Deze keer hebben de cybercriminelen het adres myebox.noreply@bosa.fgov.be gebruikt. We vragen je dan ook om extra voorzichtig zijn bij het openen van linken in berichten en rekening te houden met onderstaande elementen:

  • Berichten vanuit My e-Box zullen je altijd persoonlijk aanspreken met je naam (“Geachte Heer/Mevrouw gevolgd door je voornaam en familienaam”), en niet met “Geachte Heer/Mevrouw” of "Geachte burger".
  • My e-Box zal nooit vragen om bankgegevens of gebruikersgegevens in te vullen behalve die van je CSAM digitale sleutels.
  • Als je een e-mail ontvangen hebt waar je niet zeker van bent, nodigen we je uit om naar https://myebox.be te surfen en via de link "Open My e-Box" op de startpagina de toepassing te openen. Als er geen nieuw bericht  voor je klaar staat, is de e-mail die je zojuist hebt ontvangen een phishing-poging.

De meeste recent gemelde gevallen van phishing betreffen een Nederlandstalige melding van My e-Box dat een nieuw aanslagbiljet van de FOD Financiën beschikbaar zou zijn.

Heb je het vermoeden dat een mail een phishingmail is? Neem dan contact op met Safe on Web.

Meer informatie