26 apr 2019 16:29

Overheidsopdracht voor een juridisch adviseur belast met het bijstaan van de staat voor financiële steun verleend aan Dexia

De ministerraad verleent op voorstel van minister van Financiën Alexander De Croo zijn principeakkoord voor de lancering van een overheidsopdracht voor de aanstelling van een juridisch adviseur belast met het bijstaan van de staat voor alle financiële steun die deze aan Dexia in het kader van de financiële crisis heeft verleend.

De huidige overheidsopdracht voor de aanstelling van een juridisch adviseur belast met het bijstaan van de staat voor alle financiële steun aan Dexia eindigt op 9 juli 2019. Voor het verstrekken van juridisch advies in dit kader moet dus vanaf 10 juli 2019 een nieuwe opdracht worden opgestart voor vier jaar. De geselecteerde procedure is de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Naast het feit dat de huidige adviseur bewijs heeft geleverd van ervaring, deskundigheid en bekwaamheid voor het snel uitvoeren van de adviesopdracht, beschikt deze over alle vereiste knowhow en kennis van zaken om deze opdracht tot een goed einde te brengen.