24 mrt 2023 18:09

Overheidsopdracht voor het Nationaal Crisiscentrum

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden akkoord met het lanceren van een overheidsopdracht voor de ontwikkeling van een informatiecampagne en het voeren van onderzoek voor het Nationaal Crisiscentrum.

Het Nationaal Crisiscentrum lanceerde in de periode 2016-2020 een nationale informatiecampagne om de kennis over risico’s in België en de juiste reflexen bij noodsituaties te vergroten. Enkele voorbeelden uit deze campagne zijn de lancering van mijnnoodplan.be, het ontwikkelen van lessenpakketten voor lagere scholen (BE-Ready) en de nationale campagnes over het nucleair of het sevesorisico.

In de periode 2023-2026 wenst het Nationaal Crisiscentrum opnieuw een grootschalige campagne te lanceren, waarin alle aspecten van weerbaarheid en zelfredzaamheid met betrekking tot risico’s en noodsituaties aan bod komen. In dit kader wordt een nieuw vierjarig raamcontract gelanceerd met twee percelen: enerzijds de ontwikkeling van een meerjarige informatiecampagne om de zelfredzaamheid in België te verhogen en anderzijds het voeren van onderzoek voor het verfijnen en verbeteren van de risicocommunicatiestrategie. 

De opdracht zal geplaatst worden via een openbare procedure.