13 dec 2012 15:21

Paleis voor Schone Kunsten geeft nieuwe aandelen uit

De ministerraad keurt een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het Paleis voor Schone Kunsten nv de toestemming verleent om nieuwe aandelen uit te geven.

Het Paleis voor Schone Kunsten nv van publiek recht met sociale doeleinden plant een buitengewone algemene vergadering om het geplaatste kapitaal te herstructureren. Het Paleis voor Schone Kunsten bekomt van de ministerraad de toestemming om nieuwe aandelen uit te geven.

De herwaardering van de meerwaarde van het vruchtgebruik van het Paleis voor Schone Kunsten wordt geïntegreerd. De overgedragen verliezen eind december 2011 worden in mindering gebracht en een deel van de lening toegekend door de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij wordt in kapitaal omgezet. Na deze operatie zal het kapitaal 28 000 000 euro bedragen. In januari na de bijeenkomst van de buitengewone algemene vergadering wordt het nieuwe maatschappelijk kapitaal in een ontwerp van koninklijk besluit vastgelegd.    

ontwerp van koninklijk besluit houdende machtiging aan de naamloze vennootschap van publiek recht met sociale doeleinden Paleis voor Schone Kunsten om nieuwe aandelen uit te geven