15 jun 2011 13:59

Persbericht: infoshop.be

Infoshop.be is verhuisd

Infoshop.be is verhuisd

De Infoshop.be van de federale overheid heeft zijn deuren geopend op een nieuwe locatie, Wetstraat 18, in het centrum van de politieke activiteit van ons land. 

Het telefoonnummer 02/ 514 08 00 verandert niet, het e-mail adres is info@infoshop.belgium.be.

Waarom dit vernieuwd informatiecentrum? 

Een niet-digitaal alternatief blijft bestaan
In deze periode van online communicatie moet de Federale Overheid voldoen aan haar informatieplicht over haar diensten en haar dienstverlening aan alle burgers van het land, ook aan de niet of nauwelijks online burgers. Het blijft een aanspreekpunt voor wie elektronische overheidscommunicatie nog geen voor de hand liggende keuze is. In de nieuwe infoshop kan de bezoeker thans ook surfen naar de sites van federale overheden. 

Men vindt er een selectie van nuttige brochures over de dienstverlening van verschillende federale overheden ( FOD’s en POD’s) handig gerangschikt per thema. Gezondheid, werkgelegenheid, huisvesting, leefmilieu, werk, justitie, pensioen, belasting en fiscaliteit. 

De Infoshop is ook een belangrijk instrument om België uit te dragen als kwaliteitsmerk in eigen land en in de wereld. Elke burger op zoek naar informatie over de instellingen van federaal België en het Belgisch patrimonium kan er terecht voor boeken en brochures over België en het Koningshuis. Verder worden de officiële foto’s en postkaarten van het Belgisch Koningshuis er te koop aangeboden, evenals gadgets ter promotie van het .be logo, het officiële logo van de federale overheid. 

Meer informatie:

www.infoshop.belgium.be
Monique Wylock
Adviseur-generaal
+32 (0)2 287 41 88
+32 (0)477 36 90 46