16 jan 2019 18:26

Persbericht - Laatste rechte lijn voor de Opleidings- en tewerkstellingspool

Beliris heeft de constructie van de eerste Opleidings- en tewerkstellingspool in het Brussels gewest afgerond. In 2 jaar tijd heeft het federale team ten dienste van Brussel in de industriezone Erasmus-Noord te Anderlecht een nieuw gebouw van 7.228 m² opgetrokken bestemd voor opleidingen voor industriële en technologische knelpuntberoepen. Het gebouw zal nu worden uitgerust door de toekomstige beheerder, Technicity.brussels. De opening is voorzien voor het najaar van 2019.

Het gebouw bestaat uit twee delen. Het voorste, dat voldoet aan de normen voor lage energie, zal kantoren, informaticalokalen, vergaderzalen en een cafetaria bevatten. De werkplaatsen en leslokalen achteraan werden opgetrokken in een industriële stijl.
Het gebouw, waar opleidingen tot lifttechnicus, HVAC-monteur, elektricien, elektromechanicien, lasser of industrieel tekenaar zullen doorgaan, werd ontworpen met bijzondere aandacht voor de veiligheid, functionaliteit en onderhoudsgemak. Het complex ligt vlakbij een metro- en treinstation, een Park & Ride en de autosnelweg. De bereikbaarheid van de site wordt nog verder verhoogd door een overdekte stalling voor 28 fietsen en carpoolplaatsen.
Met zijn ruime zalen en leslokalen op mezzanines die uitkijken op de werkplaatsen stimuleert dit moderne complex een open aanpak en vergemakkelijkt het leerproces. Beliris realiseerde dit project samen met het architectenbureau Burtonboy en de onderneming Koeckelberg voor een bedrag van € 10.2 miljoen voor de studies en werken.
Technicity.brussels is de eerste Opleidings- en tewerkstellingspool die tot stand komt in het Brussels Gewest. De volgende polen die operationeel zullen worden, zijn voor de sectoren ICT en Transport & Logistiek. Verder werd er een Pool voor de bouwsector, met eveneens heel wat knelpuntberoepen, ingeschreven op het programma van Beliris in 2018.
Nu wordt de verdere inrichting van het gebouw met o.a. de nodige technische en pedagogische uitrustingen voor de opleidings- en tewerkstellingsactiviteiten gelanceerd. Het project zet dus de laatste rechte lijn in. Het einde van de bouwwerken markeert aldus een belangrijke stap voor de versterking van het opleidingsaanbod in Brussel. 

 

Meer info de persdossier