04 jul 2018 15:09

PERSCONFERENTIE “Stop handel in wilde dieren & planten”

Beste journalist, Graag nodigen wij u uit op de PERSCONFERENTIE “Stop handel in wilde dieren & planten” van de Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame ontwikkeling, Marie Christine Marghem, op dinsdag 10 juli om 14.00 u. in het Europees Parlement, Brussel, Wiertzstraat, kamer PHS 0A50.

Dit in het kader van de tentoonstelling “Stop Wildlife Trafficking Exhibition” in het EuP, georganiseerd door Catherine Bearder MEP in samenwerking met onder andere het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, de FOD Volksgezondheid, WWF en IFAW.

Verloop:

- Catherine Bearder: toelichting van deze illegale handel op Europees vlak

- Ministre Marghem: maatregelen tegen de illegale handel in dieren en planten in België

- Bruno Cachapa, coördinator Inspectie Hout en CITES van de FOD Volksgezondheid en Serge De Wilde (Inspectie Hout): overzicht van het werk op het terrein met cijfermateriaal

- Vraag & Antwoord

De tentoonstelling toont een variëteit aan specimen die de administratie Douane en Accijnzen (op de luchthaven van Brussel-Nationaal) en de inspectie van de FOD Volksgezondheid confisqueerde, een bewijs van de noodzaak tegen illegale handel in import-, export- en transitlanden om het voortbestaan van met uitsterven bedreigde soorten te vrijwaren.

!!! Indien u niet beschikt over een accreditatie bij het Eu Parlement heeft, wil u inschrijven vóór vrijdag 6 juli op catherine.bearder@europarl.europa.eu met vermelding van uw volledige naam, geboortedatum, nationaliteit, paspoort- of ID-nummer.

Perscontact:

Jan Eyckmans, woordvoerder (NL) van de FOD Volksgezondheid 0495/25.47.24, jan.eyckmans@gezondheid.belgie.be .

Marie-Ange Dhondt, woordvoerder (NL) van Mv Marghem 04.499/97.65.47, marie.ange.dhondt@marghem.fed.be