04 dec 2017 12:15

Persontbijt « Filmpjes consumptie en biodiversiteit » donderdag 7 september

Wat is het verband tussen sushi en een schildpad?
Tussen een pizza Hawaï en de beuken in het Zoniënwoud?
Tussen een ficus en een egel?
Tussen een shampoofles en de Noordse stormvogel?
Tussen een smartphone en een gorilla?
 

Kom het ontdekken tijdens een persontbijt op donderdag 7 december waarop de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu vijf korte animatiefilmpjes zal vertonen in het kader van de #BeBiodiversity-campagne. De verspreiding van de filmpjes is onder embargo tot 12 december, wanneer ze op You Tube en Facebook zullen verschijnen.

 

Wat is de #BeBiodiversity-campagne? #BeBiodiversity wil consumenten en bedrijven engageren in de strijd tegen het verlies aan biodiversiteit. Hoe? Door in te spelen op het aanbod en de vraag naar producten met respect voor de biodiversiteit. Het doel is dubbel: de vraag naar dergelijke producten stimuleren en bedrijven aansporen om er meer te produceren. De animatiefilmpjes vestigen de aandacht op de bedreigingen die wegen op de biodiversiteit. Onze productie- en consumptiepatronen versterken deze bedreigingen nog. Toch bestaan er oplossingen, die we met zijn allen in de praktijk moeten brengen: consumenten, bedrijven en … overheden.

Meer info op www.bebiodiversity.be.

 

Het team van de #BeBiodiversity-campagne verwacht u van 9 tot 10u op de FOD voor een persontbijt om te antwoorden op uw vragen.

Adres: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu Victor Hortaplein 40 bus 10 – 1060 Brussel (tegenover het Zuidstation) Zaal Permeke 01C371

Perscontact: Jan Eyckmans, woordvoerder van de FOD Volksgezondheid – 0495/25.47.24

Er zal een persdossier beschikbaar zijn ter plaatse.

 

Bedankt om uw aanwezigheid te bevestigen op bebiodiversity@environment.belgium.be, zodat we het ontbijt op een duurzame manier kunnen organiseren.