23 nov 2017 17:17

Persuitnodiging: 15-jarige bestaan van de wet betreffende de rechten van de patiënt

Voor het 15-jarige bestaan van de wet betreffende de rechten van de patiënt, organiseert de FOD Volksgezondheid op vrijdag 24 november een colloquium over ‘De communicatie beroepsbeoefenaar-patiënt welke goede praktijken?’
 

Het doel van dit colloquium is om pistes aan te reiken om de communicatie tussen de beroepsbeoefenaar en de patiënt te verbeteren. Een goede communicatie is essentieel om de tevredenheid en het welzijn van de patiënt, hun naasten en uiteindelijk de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren.

De FOD Volksgezondheid heeft beroep gedaan op sprekers die gespecialiseerd zijn op het gebied van communicatie. In de voormiddag komt de rol van de beroepsbeoefenaar in de communicatie aan bod, hetzij met de patiënt of met de naasten. De middag is gewijd aan de communicatie tussen zorgverleners. Om de dag te eindigen zullen ombudspersonen die gespecialiseerd zijn in de relatie zorgverlener-patiënt vertellen over hun ervaringen.

We nodigen u van harte uit op dit colloquium. We voorzien een specifiek moment voor de interviews, tussen 10u50 en 11u10.

U vindt als bijlage een gedetailleerd agenda.

Praktische informatie :

Waar : Auditorium Brussels 44 Center

Wanneer : op vrijdag 24 november 2017 van 9u tot 16u Afspraakmoment voor de interviews : van 10u50 tot 11u10

Contactpersoon : Catherine Hogne, communicator bij de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu : 0472/25 20 92.