23 feb 2022 15:51

PERSUITNODIGING 25 FEBRUARI 2022

Thierry Laermans, secretaris-generaal van de Federatie van Cinema’s van België (FCB) en Pierre Kerkhofs, voorzitter van het Directiecomité van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, nodigen u uit op de voorstelling van het project "Adem, je bent in de bioscoop!"

Deze bijzonder innoverende actie is een proefproject en het resultaat van een nooit eerder geziene samenwerking tussen de FOD en de FCB. Het heeft als doel om de toegang van bioscoopbezoekers overeenkomstig de gezondheidsvoorschriften te garanderen.  Dit project toont nogmaals aan dat het gebruik van efficiënte ventilatie- en luchtzuiveringssystemen van essentieel belang is in de strijd tegen COVID-19.

De persconferentie zal beginnen met een gesprek tussen vertegenwoordigers van de federatie en deskundigen van de FOD Volksgezondheid over de ontwikkeling van het project en de verwachte resultaten. De federale minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, is uitgenodigd op het evenement en zal deelnemen aan de bespreking. De FOD, de Federatie en de minister zullen samen vragen van journalisten beantwoorden. De aanwezige media zullen ook een beter inzicht krijgen in de concrete aspecten van het project en de kans krijgen om foto's te nemen.

Praktische informatie voor journalisten

De persconferentie vindt plaats in Kinepolis - Brussel om 15.30 u.

Eeuwfeestlaan 20

B - 1020 Brussel

Contact

Voor de Federatie van Cinema’s van België, Thierry Laermans, secretaris-generaal: 0495 52  97 12, contact@fcbel.org

Voor de FOD Volksgezondheid, Wendy Lee, woordvoerster: 0477 98 01 02, wendy.lee@health.fgov.be