21 okt 2022 13:07

PERSUITNODIGING - 28 oktober 2022: lancering van de Belgian Biodiversity Alliance

De Belgian Biodiversity Alliance: een ambitieuze naam voor een nationaal initiatief dat voor iedereen openstaat. Haar doelstelling is belangrijk: de gehele Belgische bevolking mobiliseren voor de strijd tegen het verlies aan biodiversiteit en onze dagelijkse activiteiten zodanig omvormen dat ze op duurzame wijze rekening houden met de biodiversiteit.

De Alliantie wil dit waarmaken door reeds geleverde inspanningen zichtbaar te maken, een versterkte dagelijkse inzet voor biodiversiteit aan te moedigen en de geboekte en nog te boeken successen ter verbetering van de biodiversiteit te evalueren. Een gratis beschikbaar webplatform zal het mogelijk maken de inspanningen te bundelen, informatie uit te wisselen en ervaringen te delen.

De Belgian Biodiversity Alliance en haar webplatform, die een jaar geleden werden aangekondigd, zullen op 28 oktober officieel gelanceerd worden tijdens een conferentiegeorganiseerd door het secretariaat van de Alliantie, in samenwerking met de federale en regionale overheden.

Veel private en publieke actoren hebben reeds actie ondernomen. Verschillende van hen zullen op 28 oktober komen uitleggen hoe ze dat concreet hebben gedaan. Tegelijkertijd zullen ze hun projecten presenteren. Ook de partners van de Alliantie zullen aanwezig zijn om hun steun te betuigen en al hun leden te motiveren om aan dit initiatief deel te nemen.

Praktische informatie over de officiële lancering van de Belgian Biodiversity Alliance

De conferentie vindt plaats op vrijdag 28 oktober 2022, van 9.00 tot 14.30 uur (ontvangst vanaf 8.30 uur, gelieve in te schrijven via deze link).

Locatie: zaal Orangerie - Chalet van Laerbeek, in Jette.

De presentaties worden in het Engels gegeven.

Het programma is hier beschikbaar.