06 mei 2019 12:54

Persuitnodiging : controleactie door Nederlandse duikers en rummageteam van de Belgische douane in de Haven van Antwerpen

Voor de eerste keer nodigt de Belgische douane de pers uit om in de Haven van Antwerpen een controleactie bij te wonen van Nederlandse duikers en het Belgische rummageteam dat de schepen onderzoekt tot in de kleinste uithoekjes.


Vice-eerste minister en minister van Financiën, Alexander De Croo, Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de Belgische douane en Nanette van Schelven, algemeen directeur douane Nederland zullen aanwezig zijn om het belang van de samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse douane te benadrukken en de bijzondere onderzoekstechnieken toe te lichten.

Wanneer ? Woensdag 8 mei om 9 u.
Waar ? Sea Invest, Kaai 212, Rostockweg 1, 2030 Antwerpen
Inschrijving ? Tot dinsdag 7 mei bij de woordvoerders van de FOD  Financiën

• 9 u. Ontvangst pers
• 9.15 u. Briefing pers
• 9.30 u. Toespraken door vice-eerste minister en minister van Financiën, Alexander De Croo, administrateur-generaal van de Belgische douane, Kristian Vanderwaeren en algemeen directeur douane Nederland, Nanette van Schelven
• 9.45 u. Controleactie met het Nederlandse duikteam, onderwaterscanner, doorzoeking van een schip door het rummageteam en mogelijkheid tot interviews.