12 jun 2012 15:53

Persuitnodiging: Medische beelden zijn geen familiekiekjes

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stelt donderdag 14 juni de nieuwe campagne ‘Medische beelden zijn geen familiekiekjes’ voor in de perszaal van het kabinet van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx.

Uit onderzoek blijkt dat de stralingsbelasting als gevolg van onderzoeken met medische beeldvorming de afgelopen jaren sterk gestegen is. Om die stralingsbelasting te doen dalen en het goed gebruik van medische beeldvorming te stimuleren, lanceert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu op 14 juni de campagne ‘Medische beelden zijn geen familiekiekjes. Wees er zuinig mee’, die zich zowel tot het grote publiek als tot de artsen en medische beeldvormers richt.


De persconferentie zal worden geopend door Christiaan Decoster, directeur-generaal Organisatie van de Gezondheidszorgvoorzieningen van de FOD Volksgezondheid. Vervolgens zal dokter Christian Delcour, voorzitter van het College Medische Beeldvorming de situatie in België overlopen. Tot slot zal Laurette Onkelinx, minister van Volksgezondheid, de campagne zelf voorstellen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Wat: Persconferentie campagne ‘Medische beelden zijn geen familiekiekjes’
Waar: Perszaal kabinet Onkelinx, Handelsstraat 76-80, 1040 Brussel
Wanneer: Donderdag 14 juni om 10u
Contactpersoon: Sven Heyndrickx 0473/83.64.90