21 mei 2013 17:08

Persuitnodiging: Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stelt donderdag 23 mei de nieuwe campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes’ voor in de perszaal van het kabinet van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx.

Uit onderzoek blijkt dat de stralingsbelasting als gevolg van onderzoeken met medische beeldvorming de afgelopen jaren sterk gestegen is. Om die stralingsbelasting te doen dalen en het goed gebruik van medische beeldvorming te stimuleren, lanceert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu op 23 mei de campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes. Wees er zuinig mee’, die zich zowel tot het grote publiek als tot de (tand)artsen en medische beeldvormers richt. Deze campagne is een vervolg op de campagne uit 2012.

Op de persconferentie zal dokter Christian Delcour, voorzitter van het Consilium Radiologicum eerst de situatie in België overlopen. Daarna zal mevrouw Laurette Onkelinx, minister van Volksgezondheid, de campagne zelf voorstellen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Wat: Persconferentie campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes’
Waar: Perszaal kabinet Onkelinx, Hertogsstraat 59-61, 1000 Brussel
Wanneer: Donderdag 23 mei om 11u
Contactpersoon: Katleen Sottiaux 0473/94.29.63