19 mei 2015 12:33

Persuitnodiging: Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stelt vrijdag 22 mei de vierde campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes’ voor in de gebouwen van de FOD Sociale Zekerheid.

Uit onderzoek blijkt dat de stralingsbelasting als gevolg van onderzoeken met medische beeldvorming de afgelopen jaren sterk gestegen is. Om die stralingsbelasting te doen dalen en het goed gebruik van medische beeldvorming te stimuleren, lanceert de FOD Volksgezondheid op vrijdag 22 mei voor de vierde keer al de campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes. Wees er zuinig mee’, die zich zowel tot het grote publiek als tot de (tand)artsen en medische beeldvormers richt.


Op de persconferentie zal dokter Geert Villeirs, voorzitter van BELMIP – Belgian Medical Imaging Platform – eerst de situatie in België overlopen. Daarna zal  dokter Maggie De Block,  minister van Volksgezondheid, de campagne zelf voorstellen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Wat:  Persconferentie campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes’
Waar:  Beleidscel minister van Volksgezondheid, Finance Tower, Zaal Juntos (-2), Kruidtuinlaan 50, bus 100, 1000 Brussel
Wanneer: Vrijdag 22 mei om 11u

Openbaar vervoer: metrolijn 2 of 6, halte Kruidtuin
Mogelijkheid tot betalend parkeren in Passage 44 (ingang Kruidtuinlaan)

 

Contactpersoon:          Sven Heyndrickx 0473/83.64.90