02 sep 2013 16:09

Persuitnodiging: online doventolken in ziekenhuizen

Dinsdag 3 september om 10.00u stelt de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu in aanwezigheid van mevrouw Laurette Onkelinx, minister van Volksgezondheid, een systeem van doventolken via videoconferentie voor in het CHU van Charleroi. 

Wanneer iemand die doof of slechthorend is naar het ziekenhuis moet, wordt hij of zij soms geconfronteerd met een taal- en cultuurbarrière. In de meeste ziekenhuizen is niet direct iemand aanwezig die gebarentaal beheerst, wat soms voor moeilijkheden kan zorgen wanneer de patiënt en het medisch personeel elkaar niet goed begrijpen.
Daarom lanceert de FOD Volksgezondheid nu een tolkensysteem op afstand voor dove of slechthorende patiënten. Via een systeem van videoconferentie kunnen medisch personeel en patiënten contact opnemen met een doventolk die Vlaamse of Frans-Belgische gebarentaal begrijpt.
Na een korte toelichting bij het project, kunnen de media een demonstratie bijwonen van een consultatie met doventolk via videoconferentie. De projectverantwoordelijke van de FOD Volksgezondheid, de vertegenwoordigers van de pilootziekenhuizen van Gent en Charlerloi en vertegenwoordigers van de verenigingen voor doven en slechthorenden zijn beschikbaar voor interviews.

Waar en wanneer:
Dinsdag 3 september om 10.00u.
CHU de Charleroi/Espace Santé (Rez de Chaussée, Auditoire)
Bld Zoé Drion 1
6000 Charleroi

Praktische info : parkeergelegendheid:
Op vertoon van uw perskaart, kan u gratis parkeren aan de achterkant van de Espace Santé.
Toegang tot de parking via de Boulevard Zoé Drion, neem de rue des sports, de parking is lager gelegen aan de rechterzijde. Volg de bewegwijzering vanaf de Boulevard Zoé Drion.

Contactpersoon:
Jan Eyckmans
Woordvoerder FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
0495/25.47.24

Nathalie Soggia
CHU Charleroi
071/920.481