22 apr 2014 12:49

PERSUITNODIGING: Symposium nieuwe aanpak geestelijke gezondheidszorg

De invoering van het nieuwe netwerkmodel voor de geestelijke gezondheidszorg in België werpt zijn vruchten af. De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu organiseert daarom een nationaal symposium op 23 april, waar experts en ervaringsdeskundigen met elkaar in debat zullen gaan over de resultaten van de projecten die op het terrein werden uitgetest.

De grote uitdaging voor de geestelijke gezondheidszorg van morgen is  de “vermaatschappelijking” van de geestelijke gezondheidszorg. Dit betekent dat we haar uit het stigmatiserende verdomhoekje van de psychiatrie moeten halen en haar brengen daar waar ze het meest en het dringendst nodig is: in de eigen leefomgeving van de individuele patiënt.
Tijdens het symposium zullen minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx, dr. Shekhar Saxena van de WHO en verschillende experts met elkaar in debat gaan over de vernieuwingen binnen de geestelijke gezondheidszorg.
In de voormiddag is er om 9.30u de mogelijkheid voor de pers om vragen te stellen aan mevr. Onkelinx, dr. Saxena en vertegenwoordigers van de verschillende innovatieve projecten in de geestelijke gezondheidszorg.

 

PRAKTISCH:
Woensdag 23 april 2014
09.30u
Zaal Pachéco
Pachécolaan 13, 1000 Brussel

Meer info:
Sven Heyndrickx
Adjunct-woordvoerder FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
0473/83.64.90