15 feb 2008 17:25

Sabine Laruelle, minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw

Dag van de Ambachten op zondag 17 februari

Dag van de Ambachten op zondag 17 februari

Op zondag 17 februari openen meer dan 450 Nederlandstalige en Franstalige ambachtslieden hun deuren voor het publiek. Ze tonen hun vakmanschap en delen hun passie met iedereen die dat wil. De Dag van de Ambachten wordt voor de tweede keer door Sabine Laruelle, minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw, gelanceerd en georganiseerd. Het evenement is een uitgelezen kans om met het ambacht kennis te maken.

De hele dag lang kunnen mensen ambachtelijke pareltjes ontdekken door bezoekjes te brengen die in het teken van originaliteit, finesse en perfectie staan.

Zo zijn er 50 thematische parcours uitgetekend. Maar bezoekers kunnen ook gewoon volgens hun smaak en wensen prachtig handwerk bewonderen. Aan de Dag van de Ambachten nemen meer dan 450 ambachtslieden uit meer dan 50 beroepen deel.

De minister vindt het belangrijk een sector te steunen en te ontwikkelen die een rol bij de dynamiek van de Belgische economie speelt. “Werkgelegenheid is een prioriteit in ons land en de talloze kleine ondernemingen uit de sector kunnen aan die opleving een bijdrage leveren. Op het moment dat ze een keuze moeten maken, moeten jongeren weten dat ze dankzij passie een baan en ontplooiing kunnen vinden. Vandaag zijn er beroepsmogelijkheden in de sector van het ambacht en mensen moeten dat weten. Het is een sector met toekomst die graag het heft in handen neemt!”

De sector telt in België 175.000 ondernemingen en schept meer dan 312.000 banen (actieve ondernemers en werknemers).

Ambacht steunen en uitbreiden, staat garant voor het behoud van vakkennis. Aan de eerste editie namen 300 ambachtslieden deel. 50.000 mensen kwamen hun passie ontdekken.

De editie 2008 lijkt goed op weg om dat cijfer te evenaren. Al 10.000 mensen bezochten de website: www.dagvandeambachten.be

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de minister van Economie, Zelfstandigen en Landbouw, in samenwerking met de FOD Economie.