06 jul 2020 13:44

Scheepvaart | Lancering van de campagne “Safe At Sea”

Dat veiligheid op de eerste plaats komt, staat buiten kijf, zowel op land, als in de lucht, als op zee. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer vandaag een sensibiliseringscampagne om pleziervaarders bewust te maken van het belang van het dragen van een reddingsvest op zee.

Het is al langer verplicht om een reddingsvest te dragen op zee, maar de wetswijziging van 2019 bracht verandering in de voorwaarden waaraan een goed reddingsvest moet voldoen en de condities waarin het gedragen moet worden. Aan de hand van deze campagne willen we pleziervaarders informeren en sensibiliseren over de maatregelen die ze best nemen ten aanzien van hun eigen veiligheid. Veel mensen zijn zich niet bewust van de risico’s en gevaren van de zee, en daar hopen we met deze campagne verandering in te brengen. Een reddingsvest kan op een kritiek moment het verschil betekenen tussen leven en dood.

Deze campagne loopt deze zomer zowel offline als online. Offline verloopt de campagne via de inspecteurs pleziervaart van de FOD Mobiliteit en Vervoer, en online via de website en de sociale mediakanalen van de FOD. We hopen dat onze partners in de pleziervaartsector ons ook zullen ondersteunen en helpen om de boodschap verder te verspreiden.

Hoe kan je ons helpen om levens te redden?

Ben je journalist of ben je nauw betrokken bij een organisatie uit de pleziersector? Neem dan een kijkje in de communicatie kit, waar je meer informatie vindt over een goed reddingsvest en de condities waarin deze gedragen moet worden. Je vindt er flyers, affiches en afbeeldingen.

Ben je een fervent pleziervaarder of help jij ons gewoon graag om levens te redden? Dat kan, en zelfs op een heel simpele manier. Plaats het “Safe At Sea”-kader over je profielfoto op Facebook, deel onze berichten op sociale media of post een foto van jezelf met een reddingsvest aan, met de hashtag #SafeAtSea, #veiligopzee, #sécuriséenmer. Help ons zo om aandacht te vestigen op dit cruciaal thema!

Alle relevante informatie over reddingsvesten vind je dus via:
• de webpagina ‘Veilig op het water’
• de communicatie kit