24 jun 2016 13:32

SCREENING KANDIDAAT-CIPIERS AAN DE GANG BIJ SELOR

Brussel – 24 juni 2016 – De FOD Justitie wil overgaan tot de aanwerving van extra penitentiair bewakingsassistenten (cipiers) zoals vastgelegd in het protocol tussen minister Geens en de vakbonden. Hiervoor doet de FOD Justitie beroep op Selor om de kandidaten te screenen op de nodige competenties vereist voor de uitoefening van de job. Ongeveer een 800-tal kandidaten worden getest.
 

De kandidaten leggen 4 pc-testen af bij Selor (postbakoefening, planningsvaardigheid, video, reglementering) en worden gescreend op deze competenties: begrijpen, werk structureren, taken uitvoeren, observeren, loyaal handelen en samenwerken. Indien ze slagen, worden ze uitgenodigd voor een medisch onderzoek en na een positieve evaluatie, kunnen ze starten aan de stage bij de FOD Justitie. Tijdens de stage krijgen ze een opleiding: deze gaat deels door op het terrein en deels in het opleidingscentrum. Wanneer de stage positief beoordeeld wordt door de FOD Justitie, krijgt de kandidaat het aanbod om vast in dienst te treden.

 

De testen zijn gestart op maandag 20 juni en lopen nog tot 30 juni. Gezien de interesse van de media, ontvangen we de pers uit op zaterdag 25 juni om 10 uur. Er kan gefilmd worden tijdens de testen (mits het naleven van de privacy-voorschriften) en er kunnen interviews plaatsvinden met de woordvoerders van Selor en kandidaat-cipiers die hiervoor hun akkoord geven. Media die willen langskomen, worden verzocht om contact met Selor te nemen.

 

Contact
 

Stefanie Billiet
Communication Consultant
T +32 (0)2 788 67 07
G +32 (0)485 95 99 47
E stefanie.billiet@selor.be

 

Over Selor

 

Selor is een selectiebureau dat sollicitanten in contact brengt met meer dan 150 potentiële werkgevers. Jaarlijks vullen we zo’n 3.000 vacatures in. Bij federale overheidsdiensten, maar net zo goed bij andere overheden of bedrijven. Wat telt zijn onze neutrale selectieprocedures, die gelijke kansen voor iedereen garanderen. Diezelfde filosofie geldt ook voor onze taaltesten, waar jaarlijks zo’n 60.000 kandidaten aan deelnemen. Selor werkt volledig digitaal. Solliciteren of inschrijven voor testen gebeurt steeds online. De kantoren van Selor bevinden zich in Brussel, en daarnaast werkt Selor werkt ook samen met de VDAB, Forem en Actiris.

 

Meer algemene info op www.selor.be, meer informatie voor HR-professionals op http://client.selor.be/.