08 mei 2015 11:17

Selor versterkt samenwerking met VDAB

Krachten bundelen

In augustus 2013 hebben Selor en de VDAB een samenwerkingsprotocol afgesloten om vacatures bij de overheid beter te verspreiden en meer kandidaten aan te trekken. Ook Le Forem, de Waalse tegenhanger van VDAB, was hierbij betrokken. Voor de VDAB betekent dit een verruiming van het aanbod jobs, voor Selor extra kanalen om vacatures bekend te maken. Zo staan er in de werkwinkels van de VDAB pc's ter beschikking waarop werkzoekenden hun online dossier 'Mijn Selor' kunnen beheren en vacatures kunnen raadplegen. Bij vragen krijgen ze de nodige ondersteuning van de bemiddelaars. Bij de opstart hebben mensen van Selor daarom de betrokken VDAB-Werkwinkels bezocht, en in mei 2015 is er daarom een vormingssessie voor VDAB-bemiddelaars gepland bij Selor in Brussel.

Lokale aanwezigheid is een troef

Aurélie Damster, Communication Manager van Selor : “Bij Selor werken we vooral via digitale weg. Kandidaten solliciteren online en schrijven zich ook online in voor selectietesten die plaatsvinden bij Selor in Brussel. Wij hebben geen lokale kantoren en zijn zelf niet actief in jobcoaching zoals de VDAB, en dankzij ons samenwerkingsprotocol kunnen wij hiervoor wel rekenen op de VDAB. Door bijkomende opleiding te voorzien, willen we de kennis van VDAB-bemiddelaars over Selor up-to-date houden, en bovendien is het ook een manier om de onderlinge banden aan te halen en directe contacten te leggen. Later dit jaar voorzien we soortgelijke initiatieven voor andere partners, zoals Le Forem of Actiris.”

Op naar meer ‘candidate relations management’

Consultant Stefanie Billiet is bij Selor verantwoordelijk voor de communicatie naar en met kandidaten: “Dit initiatief past ook in het kader van het ‘candidate relations management’ bij Selor. Ons doel is om de kandidaten centraal te stellen in onze dienstverlening en hen zo veel als mogelijk te helpen en te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Daarom ook dat we graag willen dat de VDAB-bemiddelaars over dezelfde informatie beschikken als de eigen medewerkers van Selor, zodat ze de kandidaten goed kunnen bijstaan en informeren wanneer het gaat om vacatures of procedures bij Selor.”

De opleiding in de praktijk

In mei 2015 organiseert Selor onder de noemer “meet & greet” een contactmoment met VDAB-bemiddelaars. Naast presentaties over Selor, het jobaanbod en de manier waarop de selecties verlopen, is deze ontmoeting de gelegenheid om ook op persoonlijke vragen te antwoorden en bijkomende informatie te geven over welbepaalde onderwerpen. Aurélie Damster: “In een latere fase willen we deze samenwerking nog uitbreiden door gegevens uit te wisselen en door te werken aan een erkenning van de certificaten die zowel VDAB als Selor aflevert.”

Contact

Aurélie Damster
Communication Manager
T +32 (0)2 788 66 33
G +32 (0)473 27 85 05
E aurelie.damster@selor.be

Over Selor

Selor is een selectiebureau dat sollicitanten in contact brengt met meer dan 150 potentiële werkgevers. Jaarlijks vullen we zo’n 3.000 vacatures in. Bij federale overheidsdiensten, maar net zo goed bij andere overheden of bedrijven. Wat telt zijn onze neutrale selectieprocedures, die gelijke kansen voor iedereen garanderen. Diezelfde filosofie geldt ook voor onze taaltesten, waar jaarlijks zo’n 60.000 kandidaten aan deelnemen. Selor werkt volledig digitaal. Solliciteren of inschrijven voor testen gebeurt steeds online. De kantoren van Selor bevinden zich in Brussel, en daarnaast werkt Selor werkt ook samen met de VDAB, Forem en Actiris. Meer algemene info op www.selor.be, meer informatie voor HR-professionals op http://client.selor.be/.