08 sep 2023 17:07

Sneller, goedkoper, groener: e-facturatie is een fantastisch hulpmiddel waarvoor Mathieu Michel een uitrolstrategie lanceert

De staatssecretaris voor Digitalisering, belast met Administratieve Vereenvoudiging en Privacy, Mathieu Michel, nodigt u uit op een persevenement over e-facturatieop maandag 11 september 2023 om 11 uur.  

De staatssecretaris voor Digitalisering, Mathieu Michel, stimuleert de digitalisering van België door de uitrol van e-facturatie te versnellen. Met deze tool kan het volledige facturatieproces worden geautomatiseerd: zodra het product of de dienst is geleverd, wordt de factuur aangemaakt en verzonden zonder menselijke tussenkomst. Aan de andere kant wordt de factuur automatisch ontvangen en verwerkt. Om de uitrol van deze technologie te ondersteunen, is er een ondersteuningscel voor bedrijven opgezet. De federale overheid zal deze technologie gebruiken voor alle facturen van meer dan €3.000 vanaf 1 maart 2024. 

 Dit persmoment vindt plaats bij de onderneming BDO die KMO's begeleidt bij de overstap naar e-facturatie. Het adres is: Stassartstraat 35, 1050 Brussel. Hierbijvolgt een routebeschrijving:  

  •  Vanaf de parking Guldenvlies (niet de Deux Portes of Entre Deux Portes) neem de middelste of linker lift, voer toegangscode 4738 in en kies de 1e verdieping; 
  •  Vanaf de Gulden Vlies-galerij tegenover de Fnac-ingang, ga naar rechts, gebruik de centrale of middelste lift, voer toegangscode 4738 in en kies de 1e verdieping ;
  • Een andere mogelijkheid is om naar binnen te gaan via de Stassartstraat 35 (minder handig), een van de twee liften te nemen, toegangscode 4738 in te voeren en de 1e verdieping te kiezen. 

Hieronder volgt een overzicht van het persmoment

  • 11.00u : journalisten en partners worden verwelkomd. 
  • 11.15u: korte toespraken door staatssecretaris Mathieu Michel en het VBO. 
  • 11.20u: voorstelling van de BOSA-video over e-facturatie
  • 11.23u: Ann Magnus, CEO van Magnus Business gifts en winnaar van de e-invoicing award, demonstreert hoe je een e-factuur verstuurt vs. een traditionele factuur. 
  • 11.26u: demonstratie van het ontvangen van een e-factuur vs. een traditionele factuur, door Vincent Van den Bulck, Partner bij BDO. 
  • 11.30u: open vragen aan het VBO, Ann Magnus, Vincent Van den Bulck en de staatssecretaris. 
  • 11.40 uur: einde van het persmoment

 In een notendop en in praktische termen: 

Wat? Persmoment over e-facturatie, lancering van de strategie van Mathieu Michel; 

Welke beelden? Demonstratie van het versturen van een e-factuur vs. traditionele factuur en demonstratie van het ontvangen van een e-factuur vs. traditionele factuur; 

Waar? BDO - Stassartstraat 35, 1050 Brussel; 

Wanneer? Maandag 11 september om 11:00 uur.