23 dec 2022 16:58

Subsidies aan OCMW's voor projecten tegen kinderarmoede

De ministerraad gaat op voorstel van de minister belast met Armoedebestrijding, Karine Lalieux, akkoord met de toekenning van een subsidie aan 8 OCMW's voor projecten die kinderarmoede bestrijden in het kader van de Europese kindergarantie.

In 2021 werd een uitzonderlijke subsidie van 1.200.000 euro vrijgemaakt om vernieuwende projecten ter bestrijding van kinderarmoede op te starten in de OCMW's die het meest te maken hebben met gezinsarmoede, in het kader van de doelstellingen van de Europese kindergarantie. 10 OCMW's (Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Antwerpen, Gent, Sint-Niklaas, Oostende, Charleroi, Namen, Luik en Seraing) namen deel aan het project.

8 van de 10 OCMW's hebben ervoor gekozen hun project met een jaar te verlengen. Het project wordt nu uitgebreid met 8 extra OCMW's: Leuven, Mechelen, Schaarbeek, Sint-Gillis, Châtelet, La Louvière, Bergen en Evere.

Het doel van deze subsidie is armoede en de gevolgen ervan vanaf jonge leeftijd aan te pakken en zo op een proactieve manier te voorkomen dat armoede van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dankzij deze subsidies kunnen de OCMW's expertise ontwikkelen met betrekking tot deze doelgroep (0 tot 18 jaar) en de begeleiding van gezinnen versterken.