17 jun 2013 17:17

Tax-on-web: een stand van zaken

Eén maand voor de uiterste indieningsdatum van de belastingaangiften via Tax-on-web registreerde de FOD Financiën reeds 1.320.000 elektronische aangiften. Dit zijn er 265.000 meer dan op hetzelfde moment verleden jaar.

Bij zijn tiende verjaardag, tekent Tax-on-web een versnelling op van de ingediende aangiften.
In de loop van de voorbije tien jaar, heeft de gebruiksvriendelijkheid van Tax-on-web door de talrijke vooraf ingevulde rubrieken en de interactieve hulp bij het invullen, menig burger bekoord.

Bovendien krijgt diegene die zijn aangifte vroeg genoeg indient via Tax-on-web zijn aanslagbiljet vroeger. De aangiften van de gebruikers van Tax-on-web worden sowieso eerder behandeld dan de papieren aangiften. Twee goede redenen om zijn aangifte zonder dralen via Tax-on-web in te dienen.

Een andere positieve vaststelling is dat de burger meer en meer kiest voor het gebruik van de elektronische identiteitskaart (55 %) in de plaats van het token (45 %) om zich in te loggen.

Verleden jaar registreerden we in totaal 3.390.027 aangiften via Tax-on-web met inbegrip van de burgers die beroep deden op een mandataris (boekhouder, belastingconsulent, fiscalist, …) om hun aangifte in te dienen .

Ter herinnering: de uiterste indieningsdatum voor de papieren aangifte verstrijkt op 26 juni 2013, die voor de aangifte via Tax-on-web op 17 juli 2013. Wat de mandatarissen betreft, zij hebben tijd tot 16 oktober om de aangifte van hun klanten in te dienen via Tax-on-web.