19 apr 2024 20:19

Tussenkomst van Finexpo in twee kredietaanvragen voor export

De ministerraad stemt op voorstel van minister van Buitenlandse Handel Hadja Lahbib in met twee kredietaanvragen voor export.

Het betreft de volgende aanvragen:

  • een gift voor de eerste export van innovatieve producten door een kmo in het kader van het leveren van een geospatiaal dashboard dat satellietgegevens gebruikt, voor het Ministère de la Recherche Scientifique (Ministerie van Wetenschappelijk Onderzoek) in Kameroen
  • een gift voor de eerste export van innovatieve producten door een kmo in het kader van het leveren van beveiligingscellen, voor de Compagnie Ivorienne d’Electricité (Ivoriaanse elektriciteitsmaatschappij)

Finexpo onderzoekt de dossiers die bedrijven en/of banken indienen om overheidssteun aan te vragen voor een exportkrediet. De tussenkomst van Finexpo heeft betrekking op de financieringsvoorwaarden voor de bedrijven die uitrustingen en diensten exporteren. Zo kunnen de financieringskosten van banken worden verlaagd of gestabiliseerd. De mogelijkheden tot tussenkomst van Finexpo hangen af van het exportland.