24 jun 2019 18:05

Uitnodiging : Inhuldiging van de nieuwe douane-controlezone bij uitgang in Brussels Airport

De minister van Financiën, Alexander De Croo, de administrateur-generaal van de Douane en Accijnzen, Kristian Vanderwaeren en de CEO van Brussels Airport Company, Arnaud Feist, huldigen op donderdag 27 juni 2019 de nieuwe douane-controlezone bij uitgang in Brussels Airport in.


Praktisch :
Wanneer ? Donderdag 27 juni om 9u30.
Waar ? Niveau aankomst Brussels Airport, aan de onthaaldesk
Hoe ? Verplichte voorafgaande inschrijving bij Florence Angelici (florence.angelici@minfin.fed.be) met recto-verso kopie van de identiteitskaart tegen uiterlijk woensdag 26/06 om 9u.

Programma :
- 09u30 : start + mogelijkheid om douanecontroles bij passageiers bij te wonen in aanwezigheid van een hondenteam
- 10u00 : Verwelkoming door Arnaud feist en Alexander De Croo
-10u10:  Interviews met Alexander De Croo, Kristian Vanderwaeren en Arnaud Feist + voorstelling van de nieuwe douane-controlezone.
10u45 : Einde

Weldra start de grote vakantieuittocht, het ideale moment dus om de reizigers nog eens te laten weten welke goederen ze moeten aangeven en welke goederen verboden zijn. De cijfers m.b.t. de controleresultaten in Brussels Airport worden eveneens ter beschikking gesteld.

Parkeerplaatsen zijn beschikbaar op de parkings P1, P2 of P3 du terminal. Op vertoon van uw perskaart, kan u daar gedurende 24u gratis parkeren.