26 sep 2017 21:16

Uitnodiging persconferentie 02/10 nationale sensibiliseringscampagne cyberveiligheid

Uitnodiging persconferentie
 
“Herken jij valse berichten op tijd?”
 

2 oktober 2017, 10u
perszaal Kanselarij van de Eerste Minister
Hertogstraat 4
1000 Brussel


Ook dit jaar lanceren het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid in het kader van de European Cyber Security Month. Deze keer gaan we de strijd aan tegen phishing. Maar liefst 9% van de Belgische internetgebruikers verloor immers al eens geld door internetfraude waaronder phishing (Eurostat 2015).

Daarnaast kondigen we een nieuw initiatief aan: internetgebruikers zullen van nu af aan verdachte berichten kunnen doorsturen naar een e-mailadres. Eenvoudig en zonder risico.  Zo werkt iedereen mee aan een veiliger internet.


Programma

  • 10u00: onthaal
  • 10u15: presentatie van de campagne
    • Miguel De Bruycker, Directeur van het Centrum voor Cybersecurity België
    • Jan De Blauwe, voorzitter Cyber Security Coalition Belgium
  • 10u45: vragen
  • 11u00: mogelijkheid tot interviews


Graag uw aanwezigheid bevestigen per e-mail via persverantwoordelijke Centrum voor Cybersecurity: andries.bomans@ccb.belgium.be of telefonisch op 0471 66 00 06. Op aanvraag kunt u het persbericht onder embargo tot 11u00 2 oktober 2017 verkrijgen.


#####

Over het Centrum voor Cybersecurity België:
Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) is het nationale centrum voor cyberveiligheid in België. Het CCB stelt tot doel het superviseren, het coördineren en het waken over de toepassing van de Belgische strategie betreffende cyberveiligheid. Door het optimaliseren van de informatie-uitwisseling zullen de bevolking, de bedrijven de overheid en de vitale sectoren zich gepast kunnen beschermen.
www.ccb.belgium.be
Perscontact Centrum voor Cybersecurity België
Andries Bomans
T: +32 471 66 00 06
Andries.bomans@ccb.belgium.be   

Katrien Eggers
T: +32 485 76 53 36
Katrien.eggers@cert.be 
 


Over de Cyber Security Coalition:
De “Cyber Security Coalition” brengt securityspecialisten uit overheidsorganisaties, bedrijven en academia samen met het oog op een efficiëntere verdediging van de overheid, het bedrijfsleven en de burgers tegen cybermisdaad in België. De Coalition rekent hiervoor op de uitwisseling van ervaringen tussen de leden, evenals publicaties met adviezen voor bedrijven en bewustwordingscampagnes naar het grote publiek. De Coalition zal tevens de overheid en het bedrijfsleven adviseren bij het opstellen en uitwerken van de nodige beleidslijnen inzake cybersecurity.

www.cybersecuritycoalition.be

Perscontact Cyber Security Coalition
Sofie De Moerloose
T: 0478 78 96 07
info@cybersecuritycoalition.be