03 mrt 2017 19:28

Uitnodiging persconferentie: lancering van de app correcte ondernemer in aanwezigheid van Staatssecretaris De Backer en minister van Financiën Van Overtveldt

Op dinsdag 7 maart stellen Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) en Minister van  Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in samenwerking met RSZ en de FOD Financiën twee nieuwe mobiele toepassingen voor die de eerlijke concurrentie tussen ondernemingen bevorderen: App Correcte Ondernemer (check onderaannemers)  en App Correcte werknemer (Limosa).

De mobiele toepassing App correcte ondernemer (check onderaannemers) toont in een oogopslag of een (onder)aannemer sociale of fiscale schulden heeft. In dat geval is de inhoudingsplicht van toepassing en moet de onderneming een percentage van de factuur inhouden en doorstorten aan de RSZ of de fiscus.

De mobiele toepassing App correcte werknemer (Limosa) helpt om Belgische ondernemingen in real time te checken of een  ‘L1-document’ geldig is. Dat is het document dat bewijst dat een gedetacheerde werknemer correct is gemeld bij de Belgische overheid.

De twee apps komen er op initiatief van Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld). Het helpt aannemers om makkelijker te controleren of hun onderaannemers in orde zijn met de sociale bijdragen. Het zal de bouwsector, de elektrotechnische sector, de schoonmaaksector, land-en tuinbouw en de metaalsector in ons land helpen in de strijd tegen sociale dumping en fraude.

Programma

  • Introductie - Koen Snyders, administrateur-generaal RSZ
  • Het belang van de mobiele applicatie in de strijd tegen sociale fraude - Philippe De Backer, Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude
  • Het belang van de mobiele applicatie in de strijd tegen fiscale fraude - Johan Van Overtveldt, Minister van Financiën, verantwoordelijk voor de strijd tegen fiscale fraude
  • De mobiele toepassing “Check inhoudingsplicht”: demo - FOD Financiën
  • De mobiele toepassing “Geldigheid L1-documenten”: demo - RSZ

Praktische informatie

Wanneer?

7 maart 2017 om 10:00 uur

Waar?

Auditorium van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

Victor Hortaplein 11 - 1060 Brussel

Een routebeschrijving vindt u op www.rzs.fgov.be/contact

Parkeren

U kunt gratis gebruikmaken van de RSZ-bezoekersparking, die een onderdeel vormt van de parkeergarage (Q Park) onder het station Brussel Zuid.

Aanmelden

U kunt zich vooraf aanmelden op het volgende e-mailadres: press@rsz.fgov.be