04 okt 2022 13:46

Uitnodiging persconferentie Safeonweb campagne 2022

Graag nodigt het Centrum voor Cybersecurity België je uit voor een persconferentie over de jaarlijkse sensibiliseringscampagne. Dit jaar staat het thema "Hoe veilig is je smartphonegebruik?" centraal.

Iedereen, van zeer jong tot oud, heeft tegenwoordig een smartphone op zak. We gebruiken hem voor steeds meer toepassingen: om met vrienden in contact te blijven, om aankopen te doen, om films te bekijken, om te gamen of om huiswerk te maken.

Criminelen en oplichters zien hierin een grote opportuniteit. Ze ontwikkelen virussen die speciaal ontwikkeld zijn om mobile toestellen te treffen en gaan in volle aanval.

De cyberaanval die ons in 2021 de meeste zorgen baarde en die gewone internetgebruikers trof, was ongetwijfeld de verspreiding van het FLUBOT-virus. Meer dan 11000 smartphones werden in een mum van tijd besmet met dit virus omdat gebruikers achteloos een applicatie downloadden. Zo kon het virus zich ongemerkt verspreiden naar alle contacten van de slachtoffers.

OK is niet altijd OK!

Het centrum voor Cybersecurity België en de Cybersecurity Coalition slaan dit jaar de handen opnieuw in elkaar en gaan samen met meer dan 500 partners de strijd aan tegen deze oplichters met de slogan: OK is niet altijd OK!

Het is niet zo moeilijk om je smartphone veilig te houden. De belangrijkste manier waarop toestellen besmet raken is door het downloaden van onbetrouwbare apps. Wees daarom voorzichtig als je een e-mail of een sms’je ontvangt waarin gevraagd wordt om een app te downloaden. De kans is groot dat je via een onveilige app winkel een gevaarlijke app of zelfs een virus installeert.

Het centrum voor Cybersecurity België en de Cybersecurity Coalition gaan opnieuw de strijd aan tegen oplichters met de slogan: OK is niet altijd OK!

Praktische informatie

Dinsdag 11 oktober 2022

Adres: Eurostation II Ernest Blerotstraat, 1 B-1070 Brussel (meld je bij het onthaal) 

Programma

9u45u : onthaal en welkom

10u00 : presentatie van de campagne

  • Miguel De Bruycker, directeur van het Centrum voor Cybersecurity België
  • Phédra Clouner, Vice-directrice van het Centrum voor Cybersecurity België
  • Jan De Blauwe, voorzitter van de Cyber Security Coalition Belgium

10u45: vragen en mogelijkheid tot interviews

Graag je aanwezigheid per e-mail bevestigen vòòr 11 oktober via comm@ccb.belgium.be Gelieve te vermelden of je parkeergelegenheid nodig hebt.

(Parking Q-Park niveau -6, via Instructiestraat of Ernest Blerotstraat, bewaar het ticket voor gratis parkeren)

Safeonweb
CS coalition belgium