03 dec 2015 16:27

Uitnodiging side-events COP Parijs

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) organiseert  twee side-events tijdens de klimaattop in Parijs. Alle journalisten met accreditatie voor de COP zijn welkom op deze events over lokale klimaatacties en sensibilisering voor het klimaatbeleid.

Het eerste side-event vindt plaats op maandag 7 december, van 15u tot 16u30 in zaal 1 van het conferentiecentrum Le Bourget. Dit event organiseert de FRDO samen met Climate Alliance, onder de titel “Global Convenant of Mayors: towards carbon neutral and inclusive cities”. Het bekijkt hoe lokale klimaatacties via het Burgemeestersconvenant kunnen bijdragen tot de mondiale klimaatdoelstellingen. Onder meer Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid van de stad Gent, zal hierbij een toelichting geven. De Jongerenraad komt vertellen welke rol jongeren kunnen spelen in dit lokale klimaatbeleid.   
Het tweede side-event vindt plaats op dinsdag 8 december, van 18.15 tot 19u in het EU Paviljoen, Hall 2 B (zaal Luxembourg in de blauwe zone van conferentiecentrum Le Bourget). Het onderwerp  is “Communication tools to raise awareness for the transition towards a low carbon society”. Het gaat hier vooral over de manier om een draagvlak voor een ambitieus klimaatbeleid te creëren bij een ruim publiek. De FRDO heeft de klimaatdienst van de FOD Leefmilieu en Volksgezondheid uitgenodigd voor een gesprek over de communicatie rond een koolstofarme maatschappij en de uitdagingen die dit stelt. Tijdens dit en het eerste event zullen ook fragmenten getoond worden uit “De ronde van klimaatneutraal België”, een filmreportage van Rumblefish en Zero Emission Solutions, die net in première is gegaan en die door de FRDO gefinancierd werd. Ook professor Jean-Pascal van Ypersele zal zijn visie geven over sensibilisering rond klimaatveranderingen.
De twee side-events worden ingeleid door Marie-Christine Marghem, federale minister van Energie, Milieu en Duurzame Ontwikkeling, en Magda Aelvoet, minister van Staat en voorzitster van de FRDO.
Voor het volledige programma en meer informatie over de side-events: marc.depoortere@cfdd.be of alexis.dallasta@cfdd.be
Voor informatie over de reportage “De ronde van klimaatneutraal België” of een kopie ervan: koen.moerman@frdo.be