21 mrt 2014 12:43

Uitreiking FRDO persprijs duurzame ontwikkeling

Volgende maandag 24 maart reikt de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling zijn jaarlijkse Persprijzen uit in het Résidence Palace. Deze - vierde - editie van deze Persprijs is bestemd voor de audiovisuele media. Tijdens de uitreiking zijn er ook speeches van staatssecretaris Servais Verherstraeten, professor Edwin Zaccaï en reclame-expert Guillaume Vanderstighelen over communiceren rond duurzaamheid met media en publiek. De raad neemt bij die gelegenheid ook afscheid van directeur Jan De Smedt, die met pensioen gaat.

De FRDO Persprijs duurzame ontwikkeling gaat afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media. Voor de editie 2013 kwamen radio-, televisie- en videoreportages of films in aanmerking die uitgezonden werden tussen 1 januari 2013 en 31 januari 2014. Er zijn drie Nederlandstalige en drie Franstalige laureaten. De namen worden maandag bekendgemaakt in een persbericht.

Met zijn persprijs wil de FRDO journalistieke producten bekronen die zowel beantwoorden aan criteria van inhoudelijke en vormelijke kwaliteit als blijk geven van een duurzame-ontwikkelingsvisie. Dit hoeven geen theoretische beschouwingen te zijn:  de Prijs bekroont dit jaar inzendingen die concrete initiatieven belichten in domeinen als voeding, milieutechnologie, ontwikkelingssamenwerking, visserij, textiel en handel.  De gemene deler is steeds dat men in dit journalistieke werk, aandacht heeft voor de wisselwerking tussen de sociale, ecologische, economische en mondiale dimensie van het onderwerp.

Indien u de uitreiking wil bijwonen of meer informatie wenst, kan u contact opnemen met  Koen Moerman (koen.moerman@frdo.be, 0473 321 387).

Het programma van de uitreiking vindt u op onze website http://www.frdo-cfdd.be/nl/extern/persprijs-2013 .