15 mrt 2007 17:37

Update praktische info ministerraad en begrotingsconclaaf

De ministerraad en het begrotingsconclaaf van de federale regering zal doorgaan op 16, 17 en 18 maart op de Philipssite te Leuven.

De ministerraad en het begrotingsconclaaf van de federale regering zal doorgaan op 16, 17 en 18 maart op de Philipssite te Leuven.

SITUERING Voor meer gedetailleerde informatie over de situering en de bereikbaarheid van de site, kunt u terecht op http://www.philipstoren-fac-leuven.be/bereikbaarheid/wagen.htm. Voor de GPS: 'Philipssite 4' of 'Nieuwe Kerkhofdreef' 3000 Leuven. PARKING Enkel de zendwagens van de geaccrediteerde televisiestations worden toegelaten tot de site. De toegang tot de site voor satellietwagens is voorzien via de P. Van Ostayenstraat. Voor de overige wagens is er voldoende parkeerruimte in de publieke parking van de Philipssite. LOKATIES * De werkzaamheden van de ministerraad vinden plaats in het Ubicenter. * De perszaal (auditorium) is ook voorzien in het UBICENTER. * Het perscentrum zal ingericht worden in het sportcomplex, Sportoase. Hier wordt, tijdens de openingsuren van Sportoase, permanent koffie, waters, frisdranken en broodjes voorzien. Met de cafetaria van Sportoase werd er afgesproken dat alle overige verbruik ‘voor eigen rekening' is. De volledige site is uitgerust als Telenet hotspot en zijn WiFi-abonnementen beperkt verkrijgbaar aan de algemene ontvangstbalie tegen contante betaling (access card 2u aan 5 €/stuk - access card 24u aan 20 €/stuk). TOEGANG TOT DE PERSZAAL Slechts geaccrediteerde pers zal toegang hebben tot de perszaal van het Ubicenter op de daartoe voorziene tijdstippen. BADGES De badges worden uitgereikt aan de ontvangstbalie (tevens organisatiesecretariaat) van het Ubicenter (de meeting venue). Personen in het bezit van een badge hebben toegang tot het perscentrum, Sportoase. PLANNING (TIJDSTIPPEN ZIJN LOUTER INDICATIEF) * Vrijdag 16 maart vanaf 15.00 uur: aanvang Ministerraad De beeldpers kan zowel de aankomst van de ministers als het begin van de vergadering ('tour de table') filmen. Er is geen persconferentie voorzien na afloop van de Ministerraad. * Zaterdag 17 maart vanaf 10.00 uur: begrotingscontrole in uitgebreide kern Photo-opportunity bij aanvang van de werkzaamheden. Gouverneur van de NBB zal de recentste economische vooruitzichten voorstellen aan de regering. * Zondag 18 maart vanaf 10.00 uur: begrotingscontrole in uitgebreide kern Na afloop van het begrotingsconclaaf: persconferentie van de Premier en de Vice-Premiers