21 dec 2009 11:15

Vuurwerk + klank- en lichtspel 31/12 in Brussel

Eindejaarsvuurwerk in Brussel: « Breaking the wall »
Klank- en lichtspel op de Kunstberg vanaf 22u30

Eindejaarsvuurwerk in Brussel: « Breaking the wall » Klank- en lichtspel op de Kunstberg vanaf 22u30

Ook dit jaar wordt het traditionele eindejaarsvuurwerk op 31 december afgeschoten vanop de Brusselse Kunstberg. Het evenement wordt dit jaar opgeluisterd met een klank- en lichtspel voor de 20e verjaardag van de val van de Berlijnse muur en sluit dus aan bij de installatie « Breaking the wall » die in november plaatsvond op het Luxemburgplein.

Vanaf 22u30 worden op de muur van de nabije Koninklijke Bibliotheek beelden van de muur geprojecteerd vóór de val ervan, dus van 1961 tot 1989. Een dj zorgt voor de nodige sfeer met muziek van vóór 1989. Om middernacht is het dan tijd voor het vuurwerk en beelden van de val van de muur, de muur die afgebroken wordt, de jubelende menigte en de opwelling van hoop die 9 november 1989 en de dagen daarop hebben gekenmerkt. Tot slot wordt ook in beeld hulde gebracht aan Europa, waarna de dj muziek draait uit de periode na 1989.

Tijdens het evenement delen hostesses aan het aanwezige publiek badges uit met het ".be "-logo, de Europese vlag en de Ampelmann, het figuurtje van de Berlijnse verkeerslichten.

Het evenement wordt georganiseerd door de Vereniging ter Bevordering van Brussel en de Belgische federale overheid, in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België, het Informatiebureau van het Europees Parlement in België en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Voor meer informatie:
 
Vereniging ter Bevordering van Brussel 
Carine Verstraeten 
Secretaris-generaal
0475 42 04 40
info@sibp.be

Kanselarij van de Eerste Minister - AD Externe Communicatie
Olivier Alsteens 
Directeur-generaal 
0475 28 57 54 
olivier.alsteens@premier.fed.be