04 sep 2013 13:09

Weet wat u eet dankzij de gloednieuwe merknamendatabank van Nubel

De online merknamendatabank van Nubel (Nutriënten België) bevat gedetailleerde informatie over tal van voedingsmiddelen op de Belgische markt, zo’n 7.000 verschillende producten in totaal. U kunt zoeken op merknaam, basisproduct en zelfs op voedingsstof. Registreren op www.internubel.be is gratis, zowel voor particulieren als voor professionals in de voedingssector.

Meer dan 30 voedingsstoffen zijn in de databank opgenomen, bijvoorbeeld het aantal calorieën en het gehalte aan vetten, suikers en eiwitten maar ook cholesterol, natrium en calcium. Omdat Nubel met de standaardmaten en -gewichten van de Hoge Gezondheidsraad werkt, is het perfect mogelijk om de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen met elkaar te vergelijken.

De merknamendatabank is in het bijzonder handig voor mensen die een bepaald dieet moeten volgen, zoals diabetespatiënten. De zoekfunctie laat toe om producten te filteren met een minimum- of maximumgehalte aan bepaalde voedingsstoffen, zodat de consument precies weet welke voedingsmiddelen in zijn voedingspatroon passen.

Deze allesomvattende en gebruiksvriendelijke databank met basis- en merkproducten is dus een heel bruikbaar instrument voor particulieren die gezond willen eten en leven, en voor professionele voedingswerkers zoals diëtisten. Om toegang te krijgen volstaat het om te registeren op www.internubel.be. Voor meer informatie kunt u de instructievideo ‘Nubel merknamendatabank’ bekijken op Youtube.

Nubel werd in 1990 opgericht en heeft als doel om juiste wetenschappelijke informatie over voeding aan de consument aan te bieden zodat hij of zij bewuste keuzes rond voeding kan maken. De vzw bestaat uit partners uit de publieke sector (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid) en de private sector (Federatie van de Voedingsindustrie (FEVIA) en Boerenbond).

De Wetenschappelijke Raad van Nubel is samengesteld uit voedingsdeskundigen van alle Belgische universiteiten en onderzoekscentra. Deze Raad staat in voor het beoordelen en valideren van analysecijfers en het evalueren van de behoeften van de gebruikers.

Meer informatie: www.internubel.be (merknamendatabank) of www.nubel.com (Nubel)

Contact: Carine Seeuws, 0475/44.76.32