04 nov 2011 11:22

Wereldkampioenschap wielrennen

Kandidatuur van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond voor de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen

Kandidatuur van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond voor de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen

De ministerraad steunt de kandidatuur van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond om het wereldkampioenschap wielrennen te organiseren.  Hij kent hiervoor een eerste toelage toe en vraagt de gewesten eveneens om een bijdrage.

De laatste maal dat het wereldkampioenschap wielrennen in België plaatsvond was in 2002. Door de mondialisering van de sport wordt het voor kleine landen steeds moeilijker om de kampioenschappen te organiseren. Bovendien zijn de volgende kampioenschappen al tot 2016 toegekend. De bond heeft daarom beslist de Belgische troeven uit te spelen en bij de Union Cycliste Internationale een kandidatuur in te dienen voor de wereldkampioenschappen van 2016, 2017, 2018 of 2019. 

Daarvoor is de officiële steun van de overheid een essentiële voorwaarde. Op voorstel van eerste minister Yves Leterme kent de ministerraad in 2011 en 2012 financiële steun toe om het dossier samen te stellen en om de promotie te organiseren. Het evenement zal België in de verf zetten. België is immers een wielerland bij uitstek.