09 mei 2014 13:26

Wijziging uur persconferentie medische beelden zijn geen vakantiekiekjes

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stelt maandag 12 mei de derde campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes’ voor in de perszaal van het kabinet van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx.

Uit onderzoek blijkt dat de stralingsbelasting als gevolg van onderzoeken met medische beeldvorming de afgelopen jaren sterk gestegen is. Om die stralingsbelasting te doen dalen en het goed gebruik van medische beeldvorming te stimuleren, lanceert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu op 12 mei voor de 3e keer al de campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes. Wees er zuinig mee’, die zich zowel tot het grote publiek als tot de (tand)artsen en medische beeldvormers richt.


Op de persconferentie zal dokter Geert Villeirs, voorzitter van BELMIP – Belgian Medical Imaging Platform – eerst de situatie in België overlopen. Daarna zal  mevrouw Laurette Onkelinx,  minister van Volksgezondheid, de campagne zelf voorstellen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Wat:  Persconferentie campagne ‘Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes’
Waar:  Perszaal kabinet Onkelinx, Hertogsstraat 59-61, 1000 Brussel
Wanneer: Maandag 12 mei om 11.30u
Contactpersoon:          Jan Eyckmans 0495/25.47.24