07 Juil 2023 12:31

Abou Dhabi Secrets: Zakia Khattabi hekelt de fantasie-onderzoek en weerlegt elke link met het netwerk van het Moslimbroederschap

De minister Zakia Khattabi heeft met verbazing en bezorgdheid kennis genomen van fantasievolle en misleidende aantijgingen die voortkomen uit een onderzoek dat is uitgevoerd door een Zwitsers privé-inlichtingendienst in dienst van een buitenlandse staat.

Artikelen die vandaag zijn gepubliceerd door de kranten Le Soir en De Standaard, beide lid van een Europees Onderzoeks Consortium (EIC), maken melding van een niet-geloofwaardig onderzoek dat is uitgevoerd door een privé-inlichtingendienst in Genève in opdracht van de Verenigde Arabische Emiraten.

"Naast deze fantasievolle en misleidende beschuldiging van banden met de Moslimbroederschap, zijn de elementen waarop mijn vermeende link met de Broederschap is gebaseerd feitelijk onjuist. Ik ben geen vicevoorzitter van de Executieve van Moslims van België (en ben dat ook nooit geweest) en ik behoor ook niet tot de sjiitische obediëntie. Het zou grappig zijn om je voor te stellen dat een staat voor deze informatie heeft betaald als de situatie niet ernstig was: particuliere bedrijven werken op Europees grondgebied in opdracht van buitenlandse belangen en aarzelen niet om dossiers te fabriceren ", reageerde Zakia Khattabi.