24 feb 2023 11:36

1 jaar oorlog: Brusselse Jubelpark hult zich in Oekraïense kleuren

Vandaag, 24 februari 2023, is het een jaar geleden dat Rusland binnenviel in Oekraïne. Uit solidariteit met het Oekraïense volk worden in verschillende Europese hoofdsteden iconische gebouwen in de kleuren van de Oekraïense vlag gehuld. In Brussel hangt vandaag de Oekraïense vlag uit aan de Triomfboog in het Jubelpark.

Hadja Lahbib, Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen:
“Met de Triomfboog in Brussel, in het hart van Europa, gehuld in de Oekraïense kleuren, brengt België hulde aan het Oekraïense volk dat moed en verzet toont om onze waarden, vrijheid en democratie te verdedigen. Een jaar na het begin van de inval van Rusland in Oekraïne, is ons land solidair met Oekraïne en engageert ze zich om het Oekraïense volk onophoudelijk te blijven steunen.”

Mathieu Michel, Staatssecretaris voor Digitalisering, belast met Administratieve Vereenvoudiging, Privacy en de Regie der Gebouwen:
“De agressie door Rusland tegenover Oekraïne vormt de grootste bedreiging voor de vrede en veiligheid in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze inval is een flagrante schending van het internationaal recht, de soevereiniteit, de onafhankelijkheid en de territoriale integriteit. België is en blijft solidair met Oekraïne en engageert zich om het Oekraïense volk te blijven steunen, zo lang het nodig is. Een jaar na het begin van deze oorlog, bevestigen we opnieuw onze solidariteit met het Oekraïense volk, door hun vlag te hijsen op deze symbolische plaats, het Jubelpark.”