21 mrt 2022 15:16

22 maart: bezinningsmoment als eerbetoon aan de slachtoffers van terreurdaden

Ter gelegenheid van de zesde verjaardag van de aanslagen van 22 maart 2016 zal dinsdag een bezinningsmoment plaatsvinden om hulde te brengen aan alle slachtoffers van terreurdaden in België en aan alle Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland.

Tijdens een korte en sobere plechtigheid, die om 10.30 uur plaatsvindt bij het monument voor de slachtoffers van terreurdaden in de Wetstraat in Brussel, zal heel het land hulde brengen aan hen. Naast de slachtoffers en hun naasten zullen ook de eerste minister, de bestuurders van Brussels Airport en de MIVB en vertegenwoordigers van de slachtofferverenigingen Life4Brussels en V-Europe aanwezig zijn.

Eerst zullen de 49 namen van de slachtoffers van terreurdaden in België en van de Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland worden voorgelezen. Daarna zullen bloemkransen worden neergelegd aan het monument, gevolgd door een minuut stilte. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zal zorgen voor de muzikale omlijsting tijdens de plechtigheid.

Nadien zullen de slachtoffers en hun naasten de gelegenheid hebben om de interventie- en hulpdiensten te ontmoeten.