11 sep 2015 15:15

Belgische deelname aan een opdracht voor het behoud van de kwalificaties in de capaciteit parachutist van de Beninse krijgsmacht

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput om Belgische militairen te laten deelnemen aan een bijstandsopdracht aan de training en de vorming van Benins militair personeel in het kader van het Militaire Partnerschap Programma (MPP) met Benin.

De opdracht vindt plaats in Cotonou en Cana met 28 militairen van 9 tot 19 november 2015 voor het gedeelte "parasprongen" en met 4 militairen van 2 tot 27 november 2015 voor het gedeelte "coaching van de onderrichters plooier-hersteller parachutes".

De training en de coaching van de Beninse parachutisten is een inspanning die sinds 2011 jaarlijks werd herhaald zodat de Beninse strijdkrachten over voldoende kennis en trainingservaring beschikken om de capaciteit parachutist autonoom te behouden en eventueel verder uit te bouwen.

Het ingezette personeel zal het administratieve en financiële statuut "militaire bijstand - KB 03, coëfficiënt 2 krijgen.