18 jan 2024 15:39

Campagne ‘Not funny - Niet om te lachen’ : meer dan 12.000 personen betuigden hun steun aan de brandweer!

Op 18 december 2023 werd de campagne ‘Not funny - Niet om te lachen’ voorgesteld aan de pers. Het doel was om het publiek bewust te maken van het geweld tegen de hulpdiensten en om aan de brandweer en ambulanciers te tonen dat de bevolking hen steunt.

De campagne vroeg mensen om hun voornaam op de - voor de gelegenheid gemaakte - digitale ‘Muur van Respect’ te schrijven. Dit teken van solidariteit met de brandweer en ambulanciers zorgde voor een krachtige boodschap van eenheid en respect. 

Na één maand campagne hebben meer dan 12 000 mensen de digitale muur ondertekend. Dit toont dat de bevolking massaal achter onze hulpdiensten staat.  

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden: “De inwoners van ons land geven een heel duidelijk signaal door zo massaal de Muur van Respect te ondertekenen: we staan achter onze brandweermensen. Hiermee steken we hen een hart onder de riem, telkens ze voor een interventie hun uitrukkleding of uniform aantrekken. Geweld en agressie tegen hulpverleners is niet normaal en dat zullen we ook nooit normaal vinden.”

Zoals beloofd bij de start van de campagne, wordt een digitale affiche met een deel van de voornamen van de vele ondertekenaars bezorgd aan alle hulpverleningszones.

Hoewel het succes van de campagne hartverwarmend is, zijn we ons ervan bewust dat het geweld tegen onze hulpdiensten hiermee niet opgelost is. We blijven vastbesloten om deze kwestie aan te pakken en zullen hiervoor blijven samenwerken met onze partners. Het vergroten van het bewustzijn is slechts een eerste stap, duurzame verandering moet in nauwe samenwerking met de gemeenschap gebeuren.

Meer dan ooit, #WeStandWithFirefighters.
 

notfunnynl