15 okt 2007 19:27

Dag van de duurzame ontwikkeling binen de Federale Overheidsdienst FINANCIEN (16/10/2007)

Activiteiten gepland bij de Federale Overheidsdienst FINANCIEN in verband met de Dag van de duurzame ontwikkeling (16/10/2007).
Aanwezigheid van de Vice-Eersteminister en Minister van Financiën Didier Reynders en van de Minister toegevoegd aan de Minister van Financiën Hervé Jamar.

Activiteiten gepland bij de Federale Overheidsdienst FINANCIEN in verband met de Dag van de duurzame ontwikkeling (16/10/2007). Aanwezigheid van de Vice-Eersteminister en Minister van Financiën Didier Reynders en van de Minister toegevoegd aan de Minister van Financiën Hervé Jamar.

In het kader van de Dag van de duurzame ontwikkeling binnen de federale overheid die plaatsvindt op dinsdag 16 oktober 2007, wil de Federale Overheidsdienst FINANCIEN zijn medewerkers informeren over de manier waarop ook zij dagelijks kunnen bijdragen tot een meer duurzame samenleving. In dat kader zijn verschillende activiteiten gepland : - in de verschillende restaurants van het departement van Financiën worden een ontbijt en een middagmaal op basis van eerlijke producten aangeboden. - in North Galaxy, waarin alle centrale diensten van Financiën gehuisvest zijn (Koning Albert II laan 33 – 1030 Brussel), vertrekken om 12.00 en om 13.00 uur twee fietstochten. Die worden begeleid door gidsen van de fietsorganisatie Pro Velo en brengen de deelnemers na een tocht door het historische centrum naar de Grote Markt van Brussel. Daar wacht hen een ontvangst in de trouwzaal van het gotische stadhuis waar hen door de stad Brussel een ‘fair trade' drank wordt aangeboden. Vice-Eersteminister en Minister van Financiën Didier Reynders zal de eerste groep fietsers om 12.00 uur uitgeleide doen. Minister Hervé Jamar, toegevoegd aan de Minister van Financiën, neemt deel aan de tocht die aan North Galaxy vertrekt om 13.00 uur. Deze activiteit, georganiseerd door de Dienst Communicatie van de FOD Financiën, werd mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de Stad Brussel en de firma Decaux die bereidwillig 50 fietsen uit het Cyclocity-netwerk van de stad ter beschikking stelt. Daarnaast moet ook de steun van de Fed+ kaart onderstreept worden die de kosten van de begeleiders van Pro Velo op zich neemt. - op een stand van Oxfam Solidariteit zullen de ambtenaren van North Galaxy alle informatie krijgen over de campagne "Stop de koehandel met melk", de Oxfam-ontwikkelingsprogramma's in het Zuiden en allerhande interessante recyclagetips.