30 aug 2019 17:03

Derdebetalersregeling voor moeilijke restauraties bij kankerpatiënten en anodontie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed over de derdebetalersregeling voor moeilijke restauraties bij kankerpatiënten en anodontie.

Het ontwerp voorziet een verplichte toepassing van de derdebetalersregeling voor bepaalde moeilijke restauraties bij kankerpatiënten en anodontie en voert dus een tegemoetkoming van de verplichte ziekteverzekering in. Zo hoeft een specifieke groep kwetsbare patiënten louter het remgeld te betalen voor de betrokken geneeskundige verstrekkingen.

Het ontwerp zorgt er ook voor dat de tandheelkundige voor deze verstrekkingen geen honorarium kan aanrekenen dat hoger ligt dan de geldende tarieven en verbiedt de aanrekening van ereloonsupplementen.

Het ontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Ontwerp van koninklijk besluit houdende wijziging van het koninklijk besluit van 18 september 2015 tot uitvoering van artikel 53, § 1 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, betreffende de derdebetalersregeling