04 jul 2013 18:22

Dossiers voor de Regie der Gebouwen

De ministerraad gaat akkoord met de voorstellen van staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten over een aantal dossiers van de Regie der Gebouwen.

Het gaat om:

  • Een huurovereenkomst voor een jaar voor de noodcentrale 100 in het ziekenhuis Stuyvenbeg in de Boerhaevestraat in Antwerpen. De 100-oproepcentrales worden naar het federale niveau overgeheveld en geïntegreerd in de informatie- en communicatiecentra van de federale politie (CIC) in het kader van het 112-project, het Europese noodnummer voor medische-, brandweer- en politiehulp. De FOD Binnenlandse Zaken heeft de Regie der Gebouwen gevraagd om de overeenkomst voor de huisvesting van de 100-centrale in Antwerpen vanaf 1 januari 2013 over te nemen. In de loop van 2014 zal de 100-oproepcentrale de lokatie van de 101-centrale innemen en naar de federale politie in Wilrijk verhuizen.
  • Een overeenkomst voor een abonnement voor het gebruik van 12 parkeerplaatsen. Het Justitiepaleis van Brugge wordt slecht bediend door het openbaar verkeer en de personeelsleden presteren onregelmatige uren. De norm van één parking op vier werd nageleefd. De twaalf parkeerplaatsen worden gehuurd in de parking van de Rijksarchieven onder het aanpalende gebouw.
  • Een huurovereenkomst voor de benedenverdieping van een gebouw in het kantoorwijk Horizon in Zaventem voor de nieuwe huisvesting van het vredegerecht. Tot nu toe is het vredegerecht gehuisvest in een oud gebouw van het OCMW waarvan de huurovereenkomst op 31 oktober 2013 afloopt.