05 mrt 2018 14:07

Eerste laureaten FRDO persprijs Duurzame Ontwikkeling 2018: de transitie in Vlaanderen door een Franstalige bril

Volgende woensdag 7 maart (23u) is er op La Deux van de RTBF  een speciale uitzending van Alors, on change!  Ter gelegenheid van zijn 50e editie steekt het team de taalgrens over en gaat op bezoek in Gent, volgens vele waarnemers een stad waar de transitie het duidelijkst vorm krijgt, en interviewt ook elders in Vlaanderen mensen die op een duurzame manier bezig zijn. 

Alors on change! werkt voor deze reportage samen met het tweemaandelijkse Franstalige magazine Imagine demain le monde , dat zijn maart-april-nummer ook helemaal gewijd heeft aan de situatie in Gent. Is er in de Arteveldestad een duurzaamheidsmetamorfose aan de gang?

Zowel Alors on change!  als Imagine demain le monde kregen bij dit “interfederale” initiatief financiële steun van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling, die sinds 2010 een persprijs uitreikt om kwaliteitsvolle berichtgeving over duurzame ontwikkeling te stimuleren. De raad bekroont jaarlijks journalistieke projecten (artikelen, boeken, radio- of televisiereportages, films) die een duurzaamheidsthema behandelen waarrond hij prioritair werkt. Dit jaar ging het om nieuwe economische modellen, de financiering van de transitie naar een koolstofvrije maatschappij en de Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen (SDG). Zes projecten werden genomineerd door de jury, die bestaat uit oud-journalisten en communicatie-experten.

Meer informatie over de FRDO Persprijs vindt u in het reglement.