30 nov 2012 18:16

Europese groepering voor territoriale samenwerking West-Vlaanderen, Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale past overeenkomst en statuten aan

De ministerraad gaat akkoord met de nieuwe ontwerpovereenkomst en de nieuwe ontwerpstatuten van de Europese groepering voor territoriale samenwerking tussen West-Vlaanderen, Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale. De nieuwe overeenkomst en statuten zijn het gevolg van de statuutwijziging van Pays Coeur de Flandre, een van de leden.

De Europese groepering voor territoriale samenwerking tussen West-Vlaanderen, Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale neemt een nieuwe overeenkomst en statuten aan. Pays Coeur de Flandre, een van de leden, heeft zijn statuten gewijzigd en is samengesmolten met Syndicat mixte du schéma de cohérence territoriale de Flandre intérieure. De nieuwe vereniging heet Syndicat mixte du pays Coeur de Flandre.
De Europese groepering voor territoriale samenwerking tussen West-Vlaanderen, Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale is een grensoverschrijdende samenwerking waarvan onder andere de Belgische staat, de Vlaamse overheid en de Franse staat partners zijn. Ze werd opgericht op 3 april 2009.