01 mrt 2012 18:51

Financiering van initiatieven op het vlak van de preventieve diplomatie

De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders om een aantal initiatieven van de preventieve diplomatie financieel te ondersteunen:

 • Opbouw van een democratische samenleving, ondersteuning van participatieve processen - BBC World Service Trust - Afghan Education Projects Building peace and good governance through national radio programming - Afghanistan
  Het doel van het project is om 200 afleveringen van de serie New Home, New Life en 46 reportages te maken en te verspreiden om principes zoals conflictresolutie, vredesopbouw tussen gemeenschappen en informatie over het verkiezingsproces over te brengen.
   
 • Herstel van schade als gevolg van een conflict - Moeders voor Vrede - Projectwerking in Afghanistan, Kaboel, Istalif, Dasht E Barchi, Shakar Dara, Bamyan - Afghanistan
  De doelstelling van de organisatie is om activiteiten verder te zetten op het vlak van alfabetisering, opleiding, bevordering tot economische ontwikkeling en gezondheidszorg in de regio's Istalif, Dasht E Barshi, Shakar Dara en Bamyan.
   
 • Capaciteitsopbouw en versterking van de civiele maatschappij: Nutritional and Environmental Measures for Patients Suffering from Kashin-Beck Disease (KBD)Lhasa and Lhoca Prefectures – Tibet Autonomous Region P.R. China Kashin-Beck Disease Fund asbl - vzw (KBDF)
  De vzw Kashin-Beck Disease Fund (KBDF) ondersteunt meer dan 50 000 mensen waaronder ongeveer 8.000 kinderen, die wonen in Lhasa en Lhoca. De regio telt ongeveer 106 dorpen waarvan de inwoners landbouwers en half-nomaden zijn. Het zijn risicogebieden voor het oplopen van de Kashin-Beck-ziekte, een aandoening van het beendergestel, die vooral bij kinderen in landelijke gebieden voorkomt. Door een aangepaste voeding kan dit vermeden worden. Het doel van dit project is nieuwe gevallen van KBD vermijden en de voeding en de hygiëne van deze bevolking te verbeteren.