19 dec 2018 17:58

Gerenoveerde kantoren en zittingszalen in het prins-bisschoppelijk paleis in Luik

De ruimtes zijn volledig opgefrist: ze zijn geschilderd en de vloeren, elektriciteit, sanitaire voorzieningen, gangen ... zijn vernieuwd. Ook sommige plafonds en tussenwanden zijn gerenoveerd.

In dezelfde vleugel zijn tegelijkertijd ook ruimtes op het gelijkvloers gerenoveerd om er de diensten van de Gerechtelijke Bijstand in onder te brengen. Er zijn ook ‘consultatieboxen’, een groot secretariaat en verschillende kantoren ingericht.
Ook de daken van de gebouwen in de rue du Palais 11 en 13 zijn gerenoveerd.

In 2017 had de Regie der Gebouwen ook al zeven grote zittingszalen gerenoveerd op de gelijkvloerse verdieping en op de eerste verdieping van het prins-bisschoppelijk paleis. Die werken werden in opeenvolgende fases uitgevoerd, om de continuïteit van het werk te verzekeren en de hinder te beperken.

De verschillende werkzaamheden hebben 1,2 miljoen euro gekost.

In 2019 staan nog meer renovatiewerken op het programma, met name de renovatie en het opnieuw verven van de inkomhal en van de gangen die naar de zittingszalen leiden, het trappenhuis en de eretrap. In de noordelijke uitbreiding, waar zich de diensten van de procureur des Konings, de familierechtbank en de rechtbank van eerste aanleg bevinden, wordt een veiligheidssas met een scansysteem geïnstalleerd.

Technische fiche
Eigenaar: Belgische staat
Studies en bouwheer: Regie der Gebouwen
Bezetter: FOD Justitie
Duur werken: augustus 2016 - maart 2018
Totale kostprijs werken: 1,2 miljoen euro